Voor iedereen van 9 tot 99, zowel particulier als professioneel: Je kan bij Visueel Vertaler zélf aan de slag. Als je vastloopt met woorden leert ik, Frouke Vermeulen, jou hoe je op papier visueel maakt wat je voelt, zegt of bedoelt om zo plezierig, effectief en authentiek te communiceren. Tijdens de workshops ontdek je de kracht van mindmappen en visuele verslagen maken. Van chaos in je hoofd naar plezier op papier.

Heb je interesse in een workshop maar staat er momenteel niets gepland? Laat me dat dan zeker weten via het contactformulier. Bij voldoende interesse organiseer ik nieuwe open-workshops en dan ben je de eerste die ervan hoort!

Of vat de koe bij de horens en ga op zoek naar minstens 4 andere deelnemers. Laat van jullie horen en ik kom met mijn workshop naar jullie toe!

Mindmappen

mindmappen_long

Mindmappen…een Engelse term die moeilijk te vertalen is naar het Nederlands, maar gedachtenkaart maken komt aardig in de buurt. Je kan de techniek van het mindmappen gebruiken voor allerlei toepassingen, bijvoorbeeld:

  • samenvatting van een interessant boek, een cursus of leerstof
  • brainstormsessie
  • organiseren van verhuis, feestje, vakantie…

Mindmappen nodigt je uit om je creativiteit los te laten, om de soms saaie wereld met kleur te verfraaien, om nieuwe ideeën en inzichten te krijgen, om overzicht te bewaren, om focus te hebben en vooral…om er heel veel plezier aan te beleven, zowel tijdens het maken als achteraf.

Wil je weten waarom ik zo graag mindmap? Je kan het lezen in dit blogbericht: “ik kan de spreker pas goed HOREN als ik ZIE wat hij ZEGT“.

Mindmappen kan je leren!
In een basistraining mindmappen leer je in amper drie uur tijd stapsgewijs en op een interactieve manier de basisregels kennen. Na de training ga je naar huis met minstens twee zelfgemaakte mindmaps onder de arm.

Vergis je niet, mindmappen is niet alleen geschikt voor de creatieve, visueel sterke vogels onder ons, je kan gerust ook mindmappen met enkel woorden!

Iederéén kan leren mindmappen, van 9 tot 99 jaar!
In mijn workshops mindmappen is iedereen welkom vanaf 9 en er staat geen leeftijdslimiet op.

Soms organiseer ik speciaal voor kinderen tussen 9 en 15 jaar een training. Zij zijn dan gezellig samen met hun ouders welkom om te leren mindmappen. Zoon- of dochterlief is uiteraard ook welkom zonder mama of papa.

Wil je dit ook leren?
Laat het me dan zeker weten via het contactformulier want bij voldoende interesse organiseer ik een open training. Ken je minstens vier collega’s, vrienden, buren of familieleden die samen met jou deze toffe techniek onder de knie willen krijgen, dan kom ik de workshop visuele verslagen op jouw locatie geven. Uiteraard zijn jullie ook welkom in mijn ruimte als dat beter past.

Visueel Verslag

20161010_visueelverslag-01

De essentie van coachsessies, meetings, vergaderingen, … samengevat in een visueel verslag. Het zijn maar enkele voorbeelden waarbij het maken van visuele aantekeningen een ideale manier is om de informatie op papier te verzamelen en te verwerken. Zelf kom ik niet meer buiten zonder mijn favoriete notitieschriftje en ik spreid met plezier mijn kleurstiften voor me uit, waar ik ook ben! In elk handtas zit wel een stiftje verborgen en in mijn auto ligt altijd een reserveboekje klaar.

Op de pagina Mijn werk kan je meer voorbeelden vinden.

Wil je dit ook leren? Laat het me dan zeker weten via het contactformulier want bij voldoende interesse organiseer ik een open training. Ken je minstens vier collega’s, vrienden, buren of familieleden die samen met jou deze toffe techniek onder de knie willen krijgen, dan kom ik de workshop visuele verslagen op jouw locatie geven. Uiteraard zijn jullie ook welkom in mijn ruimte als dat beter past.

“Behalve mindmappen gebruikt Frouke ook graag visuele verslagen, sketchnotes in het Engels, om wat ze hoort visueel weer te geven. Geen meeting of congres blijft ‘onbetekend’ met haar in de zaal.”

Typ en druk op Enter om te zoeken.