Visueel Verslag op flip **Bright Futures**

Oh wat heb ik genoten afgelopen maandag. Ik kreeg de kans om het Visueel Verslag (zie links) te maken op één van mijn favoriete plekken voor één van mijn favoriete projecten. Een gezellige en kleurrijke woonwagen (een typische Buggenhouter) vormde het decor. Mijn flipover paste er nét in. Geen centimeter op overschot. Perfect! Rond de tafel een aantal boeiende ondernemers. Op de tafel het Bright Futures spel. En naast de tafel ik en al mijn stiften. Met mijn oren gespitst en mijn ogen op de flip gericht liet ik me eens helemaal gaan op dat grote blanco vel. Zo heerlijk om te doen!

Ik had vooraf zelf geen idee waar dit toe zou leiden. Dat is meestal zo. Als ik carte-blanche krijg of voor mezelf aan-tekeningen maak, dan stel ik me open en zie wat er komt. Dan weet ik zelfs niet op voorhand of er een mindmap zal verschijnen of een visueel verslag. Op één of andere manier lokt de spreker, het onderwerp, de setting dat uit en de rest volgt vanzelf. Deze keer was natuurlijk van meet af duidelijk dat ik een visueel verslag zou maken, maar de stijl noch het format was bepaald. Die ontstonden in het moment. Als ik maar niet probeer om het ‘goed’ te doen, of het ‘mooi’ te maken, dan stroomt mijn creativiteit, en vertaal ik de woorden die beeld geworden zijn in mijn hoofd in een flow naar het papier.

Dat is natuurlijk niet altijd zo geweest. Oefening baart kunst, zo luidt het gezegde. Veel doen en durven is de boodschap. Iedereen kan het leren, ook jij! In je eigen unieke stijl. Het duurt nog tot in oktober alvorens ik weer een Workshop Visueel Verslag voor trainers en coaches organiseer. Je kan alvast je plaatsje reserveren. Maar als je niet kan wachten tot dan, dan is er de mogelijkheid zelf een groepje van minstens 5 deelnemers samen te brengen en een datum te prikken. Dan kom ik de workshop geven op jouw locatie (of jullie komen bij mij, als dat beter past). Gewoon even contact opnemen, en voor je ’t weet zitten we te tekenen.

Of kom gezellig mee doen met de Open tekendag, zaterdag 13 mei. Dan kan je meteen zelf die woonwagen én die prachtige plek komen ervaren.

Tekenen is gewoon té leuk om het niet te doen 🙂

Frouke Visueel Vertaler

 

 

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 15 andere abonnees

Showing 2 comments
  • Luc
    Beantwoorden

    Hallo Frouke, hele leuke ontdekking van wat een visuele vertaler is. Ik had het al opgemerkt bij de info verspreiding van verscheidene VN sites. In video. Local global 4 a beautifull sky. Luc

Reactie plaatsen

Typ en druk op Enter om te zoeken.