Project in de kijker – Verjaardagscollectie ‘Wolf’

Vorige maand kreeg ik de vraag van een particuliere (super toffe, lieve, trouwe -dankjewel!!) klant of ik een reeks verjaardagskaarten wilde ontwerpen.

De ontwerp briefing bevatte volgende gegevens:

  • A5 kaarten dubbel gevouwen (de klant zou zelf voor bijpassende enveloppen zorgen)
  • voor verjaardagen tussen 16 en 21 jaar
  • rond het thema ‘wolf’

Met veel plezier ging ik aan het werk.

In de voorstudie zocht een aantal afbeeldingen van wolven op en maakte ik me vertrouwd met het onderwerp. Dit doe ik meestal aan mijn tekentafel met potlood en papier.

Van daaruit kwamen een aantal ontwerpen tevoorschijn. Naar goede gewoonte gebeurde dit ook dit keer niet aan de tekentafel. Traditioneel komen de ideeën onder de douche of in de auto, en bij deze opdracht verscheen de eerste tijdens… de afwas. Die moest dus wachten tot later terwijl ik me naar de tekentafel haastte.

In een paar snelle trekken zette ik de schets op papier. Een zwarte marker hielp om het idee sterker vorm te geven.

In de volgende fase legde ik de schetsen voor aan de klant en die was meteen enthousiast. Hier en daar een kleine aanpassing en ik kon starten met finaliseren.

Het resultaat is deze reeks van zes kaarten die ik met toestemming van de klant ook in mijn webshop mag verkopen. Via deze link kan je ze bekijken en/of bestellen.

 

Zit je zelf met een idee dat je graag visueel wil laten uitwerken? Contacteer me gerust. Ik overleg graag om te kijken of ik wat voor je kan be-tekenen.

Creatieve groetjes,
Frouke

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 15 andere abonnees

Showing 2 comments

Reactie plaatsen

Typ en druk op Enter om te zoeken.