Project in de kijker – BeAPP

Voor welk soort projecten kan je eigenlijk beroep doen op Visueel Vertaler als particulier of als professional (organisatie of bedrijf)? Het is niet zo makkelijk om vat te krijgen op wat een creatieve duizendpoot als ik precies doet.

In deze blog zet ik een leuke zakelijke opdracht in de kijker. In een volgend blog vertel ik meer over particuliere opdrachten.

Een tijdje geleden kreeg ik een hele toffe vraag. De Belgian Association of Pharmaceutical Medicine Professionals (BeAPP) zouden een expert meeting organiseren voor hun leden. Als organisatie gericht op professionelen die werkzaam zijn in diverse departementen binnen de farmaceutische industrie wilden zij graag het verloop van een geneesmiddel (van ontwikkeling tot markt) in België op een grafische wijze weergeven. Belangrijk daarbij was de duidelijke weergave van enerzijds de betrokken (overheids)instanties in de verschillende fasen van het verloop: ontwikkeling, terugbetaling en het op de markt brengen, en anderzijds de patiënt en de zorgverstrekkers.

De BeAPP had deze informatie beschikbaar in een eerder tekstueel overzicht. Het was dus aan mij om te gaan puzzelen met beelden en logo’s om alles in één samenhangend overzicht visueel weer te geven. Echt een kolfje naar mijn hand!

Er gingen een aantal keer schetsen over en weer zodat de BeAPP kon bijsturen voordat ik overging naar de lijntekening. Vooraf werd de stijl al besproken op basis van mijn portfolio (dat oa beschikbaar is op visueelvertaler.be). Na een laatste goedkeuring was het tijd voor de inkleuring, en kwam het beeld helemaal tot z’n recht.

De tekening werd drukklaar en in gewenst formaat afgeleverd, en ik heb me laten vertellen dat de bezoekers van de expert meeting uiterst tevreden waren met het uiteindelijke resultaat.

Lijkt het je wel wat om dit ook voor jouw project of bedrijf te doen? Contacteer me dan gerust via info@froukevermeulen.be.

Frouke, aka Visueel Vertaler.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 15 andere abonnees

Showing 2 comments

Reactie plaatsen

Typ en druk op Enter om te zoeken.