Project in de kijker – Trans4 More

Carte blanche. Dat is wat ik kreeg om iets creatiefs te komen doen op Trans4More, een netwerkevenement georganiseerd door Blenders (het vroegere SPK) & Thomas More rond transitie, verandering en transformatie.

Geïnspireerd door mijn verblijf in de jungle begin april, kwam ik op het idee om een grote tuin te creëren samen met de bezoekers. Telkens wanneer nieuwsgierige ogen mijn kant opkwamen vroeg ik wat zij graag wilden achterlaten in het verleden, en wat ze graag wilden creëren in de toekomst. Na een kort gesprekje ging ik dan aan de slag om hun wensen te verbeelden.

Op een groot tekenvlak van maar liefst 8 grote vellen begon ik rond 17u met de eerste zaadjes. In eerste instantie ging mijn fantasie vooral richting technologie en innovatie. En hoewel daar zeker toekomstmuziek in zit, zette Vincent Méclot met zijn miniworkshop Over de streep een erg warmhartige toon. In deze golf van liefde en verbinding dienden zich de prachtigste wensen aan.

‘Haat wil ik achterlaten, verbinding wil ik creëren,’ klonk het.

‘Terrorisme mag verdwijnen, liefde mag verschijnen,’ bracht iemand anders in.

En ook ‘Ik wil een rechtvaardiger wereld met minder bureaucratie!’

Ik tekende en tekende, en tekende. Op den duur moest ik lijstjes aanleggen en dan kwamen de deelnemers na hun workshops (die in parallelle sessie plaatsvonden) weer terug om te kijken hoe hun toekomstwensen mochten groeien in de overheerlijke tuin van heden.

‘Wat ik met de tuin zou doen?’ vroeg een medewerker me.

Weggooien leek ons op dat moment geen optie. Wat er uiteindelijk mee gebeurd is weet ik niet, maar wat ik wél heel zeker weet is dat alle wensen meer dan een goeie voedingsbodem hebben gekregen!

Liefs!
Frouke, Visueel Vertaler

 

Een kort foto-verslag van de avond vind je hier bij Made In Kempen.

 

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 15 andere abonnees

Reactie plaatsen

Typ en druk op Enter om te zoeken.