Project in de kijker – Het drakenbos

Alweer een super tof project waar ik aan mocht meewerken. Niet alleen, ik, de volwassen Visueel Vertaler, ook mijn innerlijk kind werd hier enorm blij van!

Mysterieuze bossen

Met dit project willen een aantal Vlaams-Brabantse gemeenten met Europese en provinciale steun mensen ook in de herfstperiode naar het bos lokken. Want… ook in die periode valt daar vanalles te beleven en te zien. Tenminste, als je weet waar je moet kijken en waarop je moet letten.

Ik mocht de voorbije maanden mijn steentje bijdragen in de vorm van illustraties voor vertel-wandel-boekje ‘Het drakenbos’. In dit boekje vind je het hele verhaal van Joske Vos terug. Zij vertelde het aan Joanna Bloem, die aan de rand van het bos woont, en zij neemt jou op haar beurt mee doorheen een prachtig stukje Bierbeek. Tijdens de wandeling vertelt ze je meer over de kabouters, elven, en draken die daar wonen én werken. En…over het zoekgeraakte drakenei.

Van concept tot illustratie

Ergens midden februari nam Greet Wielemans, de schrijfster én trotse inwoner van Bierbeek, ons mee op stap langsheen het drakenpad. Ze toonde ons waar de kabouters en elven wonen en hoe ze de draken ondersteunen. Veel had ik niet nodig om helemaal mee in het verhaal te duiken. Het was enkel nog wachten tot het voorjaar zodat er knappe foto’s gemaakt konden worden van al die fantasie-woningen zodat ik hun bewoners erbij kon tekenen.

Samenwerking

Het werd een prachtige samenwerking tussen de schrijfster en bedenkster, de jeugddienst van gemeente Bierbeek, de fotografe (Rosine Pittevils, Studio Pit), de grafisch vormgeefster (Erika Vanhulst, Graffiserie) en ikzelf voor de illustraties. Wat het geheel nog eens zo mooi maakt is de draak op de cover foto. Die werd door het zoontje van een vriendin in de lucht gespot ergens begin maart. Het moet de laatste draak geweest zijn die rond die tijd voorbij vloog. Omdat niet iedereen hem heel duidelijk kon zien, werkte ik de foto een beetje bij en de rest is geschiedenis.

Wandelen en vertellen

Heb je zin gekregen om samen met je kinderen ouder dan 5 jaar (hoewel de kabouters en elven het pad super goed onderhouden is het niet toegankelijk voor kinderwagens) op pad te gaan? Bij de jeugddienst van Bierbeek helpen ze je met plezier aan een boekje zodat je gemakkelijk de weg kan vinden. Veel plezier!

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 15 andere abonnees

Reactie plaatsen

Typ en druk op Enter om te zoeken.