Tekenen in de vrije natuur, zou je dat ook graag willen doen? Er is zoveel te zien, te observeren, erg mooi en heel puur. Plantjes, dieren, landschappen, wolken, bomen, mensen, je hoeft maar rond je te kijken en je kan al starten. En toch… lukt het je misschien niet om ertoe te komen. Omdat je je niet helemaal op je gemak voelt op openbare plaatsen, of omdat je rustig wilt tekenen zonder lastig gevallen te worden, of omdat je denkt dat mensen het vast raar vinden…

Sinds ik heb ontdekt hoeveel deugd ik ervan heb buiten toch mijn schetsboek boven te halen en aan de slag te gaan met potloden, pen, penseel en papier wil ik jou uitnodigen daar ook te komen van genieten.

Je hoeft trouwens niet te tekenen. Je mag gelijk wat doen! Schilderen, schrijven, bezinnen. Lekker creatief bezig zijn, ideeën verzamelen of een idee uitwerken. Alles kan.

Wat? Heb je zin om in je eentje rustig ergens te gaan zitten (tekenen, schilderen, schrijven, zijn)? Stroom je over van verlangen om een nieuwe techniek met anderen te delen? Wil je van verschillende teken- en schilder technieken proeven? Het is mogelijk. Ik voorzie een basis van materialen, maar breng gerust je eigen favoriete spullen mee.

 

Waar? In de Zuiderkempen, in het hart van de Merode ligt een prachtige gemeenschapsgrond verscholen die je maar wat graag verwelkomt om te komen genieten en al dat moois op papier te weerspiegelen.

Programma.

  • We openen de dag om 9.30u met een cirkel waarin enkele gebruiken van het terrein worden toegelicht, daarna geeft iedereen aan waar hij/zij zin in heeft in het kader van tekenen en/of schilderen: lesgeven, leren, ‘zijn’, inspiratie opdoen etc. Dan kiest iedereen iets en gaan we aan de slag. Je brengt je eigen materiaal mee en kiest zelf wat je doet, waar en hoe.
  • ’s Middags om 12.30u lunchen we samen met een potluck*.
  • Om 13.30u doen we opnieuw een cirkel om de namiddag te starten.
  • Om 16.30u sluiten we samen af. Je kan kiezen om één dagdeel (voormiddag of namiddag) of twee dagdelen (voormiddag én namiddag) aan te sluiten.

*Een lunch waarbij je iets meebrengt voor jezelf en iets om te delen met de anderen.

Voor wie? Deze dag is in eerste instantie bedoeld voor volwassenen. Behalve teken/schilder/schrijf-vreugde en natuurliefde is het belangrijk dat iedereen als deelnemer de rust kan respecteren zodat de focus echt bij het creatieve kan blijven. Kinderen vanaf 10 jaar die zich hier in kunnen vinden zijn ook welkom. Heb je zin om die dag op eigen initiatief iets te ondernemen met kinderen (ook jonger dan 10)? Laat het me weten!

Gebruiken. Je bent verantwoordelijk voor je eigen materiaal en afval, zodat er geen afval achterblijft op de plek. Lunch-potluck: je brengt iets mee om te eten voor jezelf en iets om te delen met anderen. Meer informatie ontvang je ongeveer een week voor aanvang.

De eerste editie van deze Open Tekendag was een prachtige ervaring, de tweede editie bracht veel warmte, rust, geduld en tekengenot, en bij de derde editie waren de weergoden ons gunstig gezind. In het blog vind je verder van alle volgende edities telkens een kort verslagje terug.

Om praktische redenen zijn uitsluitend particuliere inschrijving mogelijk. Nadat je hieronder je plaatsje gereserveerd hebt, ontvang je een bevestigingsmail met meer informatie betreffende de betaling. Particuliere prijzen zijn incl. 21 % BTW.

Wanneer? Kijk in de agenda om in te schrijven voor de eerstvolgende Open Tekendag.

Typ en druk op Enter om te zoeken.