#Oneweek100people2018 – Day 5

#Oneweek100people2018 – Day 5: IK-E-A

1 cm versie: Vanuit de zetelsectie bij IKEA kan je veel volk tekenen en de eethoek is nog geschikter!

10 cm versie: Eerlijk? Zonder tekenchallenge zou ik wellicht niet naar IKEA gereden zijn 🙂 Maar geef nu toe, die overvloed aan denkende, wachtende, onderzoekende mensen…daar kan je dan als tekenaar toch gewoon niet nee tegen zeggen? Oké, toen ik nog maar 2 minuten in mijn schuilplaats zat en een koppel gezellig ging zitten om es goed ruzie te maken heb ik wel even mijn twijfels gehad. Gelukkig besloten ze er nog een nachtje over te slapen en maakten ze plaats voor een nieuwe toevoer van kijkgrage mensen en een iets luchtiger sfeer. Nu was niet iedereen daar voor de zetels, dus probeerde ik zo snel mogelijk in te schatten wie wel interesse zou hebben en wie niet, want anders begon ik aan iemand te tekenen die regelrecht pas zette richting de volgende afdeling.

Toen ik genoeg had van de zetel-mensen strekte ik even de benen en kwam terecht in de keuken-sectie. Oh boy, de keuken-mensen hadden niet de tijd van hun leven. Een lange rij van wachtende mensen slingerde zich doorheen het decor. Hangend, zuchtend, leunend, steunend. Fantastisch! Dacht ik. Maar de sfeer was er om te snijden en ze hadden zo weinig anders te doen dan wachten dat mijn tekenboekje en ik ons algauw vanonder hun alles scannende blikken uit hebben gemaakt. Jammer! Ik had hier nog iets van gezichtsexpressies kunnen leren ;).

De cafetaria zat goed vol, koos ik toch wel niet net een plekje zonder veel uitzicht? Maar bon, net genoeg om toch nog wat te tekenen. Ondertussen heb ik wel door dat grote mensen veel bewegen, maar kinderen da’s nog een ander paar mouwen! Tenzij ze gebiologeerd kijken hoe mama of papa hun ijsje open maakt.

Leuke challenge, het heeft mij een relatief nieuwe tekenvorm aangereikt waarin ik me nu toch meer ontspannen voel waardoor de goesting is gaan stromen om dit meer te doen. En dan ook te experimenteren met achtergrond en met aquarel, dat lijkt me echt tof! Wie weet binnenkort…

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 15 andere abonnees

Showing 2 comments
 • Liese
  Beantwoorden

  Heerlijk (grappig ook!) om zo te kunnen meevolgen 🙂 Meer plannen om mensen te tekenen, of meer challenges? Begin april start #the100dayproject weer, 100 dagen volgens één thema. Ben erover aan het nadenken 🙂

  • Frouke Vermeulen
   Beantwoorden

   Challenges helpen wel, om focus te bewaren. Tegelijk legt het ook wel een beetje druk, in mijn ervaring.
   Leuk dat je die #the100dayproject aanhaalt! Begin april ben ik 2 weken offline, maar ’t zou kunnen dat ik toch wel mee doe 🙂

Reactie plaatsen

Typ en druk op Enter om te zoeken.