#inktober2017 – Day 2

#inktober2017 – Day 2: divided

Op dag 2 van deze tekenchallenge geen langzaam tekenen, diep nadenken en twijfelen over elke lijntje. Aangemoedigd door mijn vertrouwde gezelschap, de Artpen van Rotring ging ik vol goesting aan mijn tekentafel zitten. Bij de Open Tekendag van september ontdekte ik hoe leuk ik het vond om strakke lijnen te trekken met deze pen, dus besloot ik het eens over een andere boog te gooien. Bij aanschaf wist de winkelbediende me te vertellen dat deze pen uitermate geschikt is om mee te schetsen. Deze keer dus een snelle schets, opnieuw met referentie (daar leer je volgens menig groot illustrator/animator het meest van).Onderwerp van deze tweede dag van #inktober2017 is: ‘divided’ = verdeeld. Ik koos een foto van Mike van Harn en kwam erop uit via een google search naar ‘lamellen paddestoel’, want paddestoelen zijn een hot item in tekenland dezer dagen.  Zo volg ik ook voor één keer eens de mode 😉 .

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 15 andere abonnees

Showing 2 comments
 • Rik
  Beantwoorden

  Ik weet dat het een oefening is, en daarom interessant om je inspiratiebron te zien.
  Maar ik zag de tekening op zich op FB. Prachtig! Met de referentiefoto erbij verdween die pracht een beetje; kon ik ze minder zien. Ik zou dus bijna wensen dat iedereen éérst de tekening, en pas dan de foto zou kunnen zien. Maar je moet niks veranderen voor mij: ik kan het ook zelf als een oefening opvatten! ?

  • Frouke Vermeulen
   Beantwoorden

   Fijn dat je laat weten wat het met jou doet. Het zet me aan het denken, want het mag er wat mij betreft beide zijn. Zowel de verwondering als het inzicht (hoe een tekening tot stand komt). Met deze challenge wil ik graag heel open zijn over het proces. Misschien mag het resultaat inderdaad ook wat meer op zichzelf gepresenteerd worden. Thanks!

Reactie plaatsen

Typ en druk op Enter om te zoeken.