#inktober2017 – Day 19

#inktober2017 – Day 19: cloud

Echt prachtig hoe synchroon die onderwerpen van de dag met mijn leven lopen. Vanochtend een heel belangrijk gesprek voor mijn werk als Visueel Vertaler gehad voor een project waar ik ruim 2 jaar en half mee bezig ben, samen met een logopediste. We hebben een leerhulpmiddel ontwikkeld voor kinderen met dyslexie om hen te helpen met de Nederlandse spelling. Het was reuze spannend én het was reuze goed nieuws 🙂 . Met mijn hoofdje in de wolken dus.

Geheel enthousiast en wellicht een tikkeltje overmoedig stortte ik me op mijn tekenboekje. Ik zag een ‘koddige’ giraf in mijn hoofd, met een gigantisch lange nek, tot boven de wolken. Ik was wel in voor een experimentje, dus ik pakte een oude witte kaars en begon driftig de wolken te waxen. (Alleen al om deze zin te kunnen schrijven maakt dat het wel de moeite waard is geweest.) Daarna ging ik het papier te lijf met een IKEA-verfborsteltje (smal en fijne spitse tip) en … je raadt het al: Oostindische inkt! (Die aankoop moet opleveren, niet waar?) Ging lekker. Maar ik tekende er echt volledig naast. Daarna pakte ik het IKEA-verfborstelbroertje (breed en platte tip) en ging voor een donkere achtergrond. Moraal van het verhaal? Gewoon doorgaan, ook door de kleine schaammomentjes.

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 15 andere abonnees

Showing 2 comments
 • Anna berg
  Beantwoorden

  Heel knap, Frouke.

  • Frouke Vermeulen
   Beantwoorden

   Dankjewel Anna. Ik vond het een beetje ‘mislukt’ omdat ik er een ander beeld van had in mijn hoofd. Maar ik hoorde op Twitter ook al dat ik beter niet mijn eigen stukken beoordeel omdat ik daarmee ‘afbreuk’ doe aan iets wat iemand anders net wel mooi vindt. Dus weer een lesje bijgeleerd! 🙂

Reactie plaatsen

Typ en druk op Enter om te zoeken.