#inktober2017 – Day 16

#inktober2017 – Day 16: fat

Nul, nada, noppes inspiratie bij het woord fat. Voor wie me al kent of begint te kennen lag het voor de hand dat ik géén neushoor, olifant, hangbuikzwijn of andere obese fauna zou gaan tekenen. Op dat vlak ben ik mega voorspelbaar. Maar mijn tekeninspiratie is dat dus allerminst! Midden in de namiddag moest ik thuis vertrekken en mijn plan dat ik tegen dan mijn tekening gemaakt zou hebben viel dus anders uit. (Dat heb je dan als je per se koppig wil zijn.) Ik pakte mijn tekenboekje voor de zekerheid mee want ik wist dat ik nog ergens een ‘verloren’ uurtje zou hebben tussen een bezoekje aan de osteopaat en aan mijn lief. Ik had het al half opgegeven en begon vrede te krijgen met het feit dat niet 31 maar 30 tekeningen zou maken deze maand. ’t Zijn de imperfecties die het leven mooi maken, niet waar?

Midden in het veld, gezeten in het ietwat vreemdsoortige maar lekker warme zonnetje maakte ik wat schetsjes voor enkele handlettering quotes die ik binnenkort wil ontwerpen. Toen dat klaar was opende ik mijn boekje, pakte een potlood en begon in het wilde weg te tekenen. Wat lijnen, meer niet. Zonder te weten wat het zou worden en daar kwamen ze aangelopen. Vastberaden hun spoor volgend. Samenwerkend als een team goed op elkaar ingespeelde bandwerkers van het eerste uur, maar dan anders. Met hoog boven hun hoofden, de meest vette rups ooit! In dezelfde schetsende stijl ging ik verder met de zwarte fine liner van de HEMA, hier en daar aangevuld met de bijna lege Kuretake LS1-10 (zwart) en de sappige Kuretake LS5-10 (grijs), en een Neuland fine one nummer 102 (licht grijs). Smakelijk!


 

Buiten tekenen is echt zo zalig! Nu zaterdag, 21 oktober, is het weer Open Tekendag. Als je zin hebt, kom maar af!

 

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 15 andere abonnees

Reactie plaatsen

Typ en druk op Enter om te zoeken.