#inktober2017 – Day 14

#inktober2017 – Day 14: fierce

Cambridge Dictionary en ik zijn dikke vriendjes aan ’t worden. Wie dacht dat deze #inktober2017 tekenchallenge enkel draait om het verbeteren van je technieken om met pen en inkt te tekenen heeft het mis! Ik schaaf er mijn Engelse vocabulaire mee bij, én ik leer denken in scenario’s, uitdrukkingen en karakters. Soms toch althans. Want soms gaat het allemaal behoorlijk vanzelf en schijnbaar buiten mijn wil om. Zo ook deze keer. Benieuwd gaf ik de term van de dag in: ‘fierce’. Nog voor ik de enter toets volledig terug had losgelaten stond Mister Muis daar al. Je weet wel, de muis van dag 9. Met zijn borst fier vooruit. Te blinken van zelfvertrouwen. Hoewel deze betekenis ook werd aangebracht door mijn vriend het woordenboek, stond het wel op de laatste plaats én slechts informeel goedgekeurd. Op de eerste plaats vond ik ‘physically violent and frightening‘. Haha! De schouders van Mister Muis zakten naar beneden, zijn brede glimlach verdween van zijn gezicht. Teleurgesteld omdat hij geen rol zou krijgen in deze tekening. Maar dat was buiten mij gerekend! Ik zei tegen ‘m ‘Komop! Laat eens zien wat je in je hebt. Beeld je maar in dat je auditie doet.’ Twijfelend bewoog hij een beetje van zijn linker naar zijn recht pootje. Hij keek me diep in de ogen alsof hij zeker wilde zijn dat ik het meende en toen hij mijn bemoedigend knikje opmerkte ging hij van ‘Wraaaahhhh’!

 

Cartoons tekenen is een vak apart, zo leer ik deze maand. Want hoe mooi Mister Muis daar in mijn hoofd ook stond te wezen. Net die uitdrukking op papier te vangen, in het juiste perspectief, rekening houdend met bladindeling etc. Zweten! Dat kan ik je verzekeren. (Voor mij dan toch.) (En voor hem ook een beetje.) En dat ligt niet aan het mooie nazomerse temperatuurtje deze zaterdag. Ik probeerde één en ander uit, schetsje hier, schetsje daar. Eens ik wat trekken zag waarmee ik dacht verder te kunnen waagde ik de overstap naar mijn tekenschrift. Met dezelfde Pigma BB brushpen als vorige keer, in het verfijnde gezelschap van een Staedtler fine liner 0.3. Je zal de kat maar wezen! 😉

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 15 andere abonnees

Reactie plaatsen

Typ en druk op Enter om te zoeken.