Een goed gesprek doet wonderen

Een luisterend oor doet de tijd even vergeten in de aanwezigheid van aangenaam gezelschap. Dat geloof ik ook!

Ik ben Frouke Vermeulen, en ik doe Babbel in beeld. De ander babbelt en ik teken. Samen luisteren we naar het verhaal dat verteld wil worden, dat geluisterd en gezien wil worden. Het resultaat is een fijne tijd én een mooie herinnering samengevat in één grote tekening.

Wie zijn mijn babbelaars?

Ik richt me in eerste instantie op ouderen en hun levensverhaal. Want daarin zitten niet alleen familiale maar ook culturele schatten verborgen die niet verloren mogen gaan. Op die manier kunnen deze mensen een waardevolle bijdrage leveren aan ons collectieve geheugen van voorbije generaties en bepaalde culturele bijzonderheden, waardoor zij zich erkend voelen. De babbel brengt niet alleen fijne herinneringen boven, maar kan hierdoor ook een helend en opbeurend effect hebben. De tekening zorgt nadien voor interessante aanknopingspunten voor nieuwe gesprekken met familie, vrienden en eventueel zorgpersoneel, én vormt een mooi en erg persoonlijk aandenken.

Praktisch

Wil je iemands verhaal laten optekenen? Een Babbel in beeld:

  • duurt 1,5 of 2,5 uur
  • vindt plaats op een moment en locatie naar jouw keuze (rusthuis, woonkamer, service flat, keukentafel, …)
  • resulteert in één grote tekening* (A4-formaat voor de Babbel in beeld-mini, A3-formaat voor de standaard Babbel in beeld)

Na het gesprek duurt het ongeveer 2 weken (afhankelijk van de drukte) om de tekening te finaliseren. De tekening kan afgehaald of opgestuurd worden. Een tweede gesprek waarin ik de tekening ga afgeven en deze samen bespreek is mogelijk tegen een kleine meerprijs.

Babbel in beeld - voorbeelden

Klik op de pijltjes om meer voorbeelden te zien.

vv_babbelinbeeld_anoniem_4_blog

€ 215**

duurt 1,5 uur

A4-formaat in kleur

€ 295**

duurt 2,5 uur

A3-formaat in kleur

* De tekening mag niet zonder voorafgaande toestemming op eigen initiatief gepubliceerd of gereproduceerd worden. Als dit toch je wens is, gelieve dit op voorhand aan te geven en ons in ieder geval te contacteren zodat we samen de mogelijkheden kunnen bekijken. Visueel Vertaler behoudt het auteursrecht op alle (exemplaren van de) tekeningen. Bijkomende exemplaren zijn verkrijgbaar aan een kleine meerkost.

** Incl. 21% BTW voor particulieren en excl. 21% BTW indien zakelijk verrekend; excl. verplaatsingskost indien > 40 km vanaf Ambachtenstraat 9A 2260 Westerlo à € 0,34/km.

Typ en druk op Enter om te zoeken.